Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Veckans program
dokum 2020
Barnbio
klassiker20
Hemliga klubben
Podd
guldkort
Ny finsk film
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Prenumerera på Fyrisbiografens nyhetsbrev


Jukeboxbio & TV-spel på Fyrisbiografen 
 

Fyrisbiografen förvandlar med din hjälp salong 1 eller 2 till ditt vardagsrum! Under rådande pandemi ger vi er chans till en oförglömlig och intim bioupplevelse där ni samtidigt stöttar oss! Konceptet kallas Jukeboxbio! Ni väljer film från vår Jukeboxlista eller tar med er spelkonsol och era favoritspel. 

Så hur gör man?

1.     Välj ut en grupp av favoritmänniskor! Det kan vara super-kollegorna, bästa kompisarna, filmcirkel-gänget, den biologiska och/eller den självvalda familjen, kompisarna från förr du länge haft dåligt samvete för. ELLER så bjuder du EN alldeles super-speciell människa på en svårslagen bio-dejt! 

2.     Välj sedan en av våra pang-filmer nedan. Känns det svårt? Lugn! Antingen frågar du oss, the experts, vilken film som passar ditt sammanhang bäst eller så tar du saken i egna händer och låter slumpen avgöra. Blunda då och dra fingret över skärmen. Säg stopp! Och voilà. Filmen är vald! Om du hellre vill spela TV-spel kan du börja fundera på vilket spel du vill ta med dig!

3.     Välj ett av de datum som finns tillgängliga nedan.   

4.     Maila din bokningsförfrågan till info@fyrisbiografen.com och invänta bekräftelse innan du sedan slår på stora djungeltrumman. 

Pris:

Salong 1:
1500 kr för upp till 5 personer. Därefter tillkommer 140 kr per ytterligare person. Max 15 personer. Ni betalar mot faktura.
Barnfilm: 1200 kr för upp till 5 personer. Därefter tillkommer 120 kr per ytterligare person. Max 15 personer.

Salong 2:
1200 kr för upp till 5 personer. Därefter tillkommer 140 kr per ytterligare person. Max 10 personer. Ni betalar mot faktura.
Barnfilm: 1000 kr för upp till 5 personer. Därefter tillkommer 120 kr per ytterligare person. Max 10 personer.

TV-spel:
För att abonnera salongen för TV-spel gäller samma priser som för film, och ni väljer på samma starttider som för filmerna. Tillgång till salongen har ni sedan i två timmar. Spelkonsolen måsta ha HDMI uttag.


Tillval! 
Ni kan även förbeställa något av våra två snackspaket, uppge då detta vid er bokning.
1. Svalkande folköl från Slottskällan + mumsig vegansk macka från Los Vegos för 90 kr/ person 

och / eller
2. 
Ekologisk choklad eller godispåse + läsk/dryck för 50 kr/ person 
 

Tillgänglighet
Båda salongerna är utrustade med hörslinga. 
Eftersom biografen ligger en trappa ner från markplan är biografen tyvärr inte tillgänglig för rullstolsburna. Vi har undersökt möjligheterna att anpassa entrén men i dagsläget är det tyvärr inte möjligt.


 

Både salong 1 och 2 är tillgängliga för bokning. Ange vilken salong du vill boka. Se prisskillnad längre upp på sidan.
Obs! Tiderna är ungefärliga, och beror på filmlängd. Exakt starttid diskuteras fram vid bokning.Boka senast 8/6:

Onsdag 10/6 15.30
Onsdag 10/6 18.00
Onsdag 10/6 20.30
Torsdag 11/6 15.30
Torsdag 11/6 18.00
Torsdag 11/6 20.15


Boka senast 10/6:

Fredag 12/6 15.30
Fredag 12/6 18.15
Fredag 12/6 18.30Filmer du kan välja mellan:

Amazing Grace - En upplyftande, atmosfärisk upplevelse som tar dig tillbaka till 70-talets amerikanska gospelkyrkor - en omistlig lisa för själen.
 

And Then We Danced - Ett pulserande och oemotståndligt coming-of-age-drama som utspelar sig i den georgiska dansvärlden. En av våra absoluta favoritfilmer från förra året!
 

Ash is Purest WhiteMästaren Zhang­ke serverar en hårdkokt romans av allra finaste sort!
 

Bait - Med en skärpa lika poetisk som politisk, är Bait en filmisk pärla som fiskats ur havet. Om den godhjärtade fiskaren Martin som tvingas se på när semesterfirande stadsbor tar över hans hemby, ett litet fiskesamhälle i Cornwall.
 

Bortom det synliga - Filmen om Hilma af Klint - Höstens stora publiksuccé! Utöver att ge Hilma af Klint en rättmätig plats i konsthistorien lyckas den tyska regissören Halina Dyrschka i denna dokumentär kongenialt förmedla den tidlösa, andliga och storslagna känsla som finns i Hilma af Klints verk. 
 

Charter - Amanda Kernells (Sameblod) nya mästerverk, ett klump-i-magen-gripande drama om föräldraskap som är det bästa vi sett på länge! Ett knivskarpt, gripande kvinnoporträtt om kompromisslöshet, skräcken att förlora sina barn och den villkorslösa kärlekens yttersta gräns.
 

Color Out of Space - Richard Stanley är tillbaka i registolen med en maxad filmatisering av H. P. Lovecrafts skrämmande berättelse.
 

Corpus Christi - En fängelsekund fejkar en ny prästidentitet med fatala konsekvenser. Den verklighetsbaserade polska publiksuccén ”Corpus Christi” pendlar mellan tragedi och komedi och påminner om en Lars von Trier-film. Polens Oscarsbidrag! 
 

Det ljuva livet - En av historiens mest hyllade filmer, och Fellinis magnum opus! (Endast bokningsbar sena tider)
 

Ella Bella Bingo - Fantasifulla, påhittiga Ella Bella, som alltid har något kul på gång, bor i Soltoppen-höghusen med sin pappa. Bland vännerna finns bästisen Henrik, farbror Johansson och hans nyfikna höns, äventyrliga tant Gunhild, tvillingarna Lisa och Lotta och den fjärtande hunden Daisy. 
 

Emma Jane Austens älskade komedi om att hitta sin jämlike och att förtjäna ett lyckligt slut återskapas i denna nya, knivskarpa filmatisering.
 

En kvinnas valStressad saudisk småstadsläkare blir feministisk politiker av misstag i Haifaa Al-Mansours engagerande film om förändringens villkor. Av regissören bakom publiksuccén Den gröna cykeln. 
 

En vit, vit dagMakalös bildmagi och briljant skådespeleri när Hlynur Pálmason berättar om en svartsjuk polis som tappar fattningen i Cannes-prisat storverk om sorg och desperation.
 

Flykten från DDR - Andlöst spännande drama om två östtyska familjer som i hemlighet bygger en luftballong i hopp om att försöka fly från diktaturens DDR till friheten i väst. Bygger på en sann historia!
 

Give Me LibertyEtt drama hämtat direkt från verkligheten utspelar sig med samma nerv och tempo som om det vore en intensiv bankrånarthriller – låter det obehagligt? Tvärtom, det här är årets finaste komedi! 
 

Hedersgästen - Atom Egoyan är tillbaka med en krypande dramathriller fylld av nerv och mystik.
 

Hope Gap - Pjäsbaserad innerlig äktenskapsduell med utsökt skådespeleri av de brittiska giganterna Annette Bening och Bill Nighy.
 

Kikis expressbud (Svenskt tal)Ett fartfyllt äventyr om den unga häxan Kikis möte med den stora vida världen - signerat mästaren Hayao Miyazaki.
 

La Belle Époque - Den franska kritiker- och publiksuccén om Victor, en uttråkad man i 60 årsåldern,  som bestämmer sig för att återuppleva den mest minnesvärda veckan i hans liv, 40 år tidigare, då han träffade sitt livs kärlek.
 

Lassemajas detektivbyrå – Tågrånarens hemlighet - Ett nytt äventyr med allas våra favoritdetektiver Lasse och Maja i Valleby!
 

Metropolis - Den definitiva sci-fi-klassikern från 1927, regisserad av Fritz Lang. En enastående visuell uppvisning och en filmisk upplevelse utöver det vanliga! Stumfilm med tyska textbilder och svenska undertexter. (Endast bokningsbar sena tider)
 

Min granne Totoro (svenskt tal)Hayao Miyazakis tidlösa sagovarelse är feelgood för hela familjen i sin allra vackraste form! 
 

Moderna tiderMan mot Maskin. Charlie Chaplin gestaltar den lille luffaren som kämpar för sitt liv vid det löpande bandet. Utsågs 1998 till en av de 100 bästa amerikanska filmerna någonsin av det amerikanska filminstitutet. 

Mr. Jones - Oscarsbelönade Agnieszka Hollands gastkramande thriller om den berömde journalisten Gareth Jones!
 

Parasit - Årets absoluta publiksuccé! Oscarvinnare för Bästa film, Bästa regi, Bästa manus. Bong Joon-hos familjeskröna är en skarp komedi fylld av smart humor och oväntade vändningar. 
Finns med svensk eller engelsk text samt i svartvitt med engelsk text.

 

Pelle Svanslös - Ett alldeles nyskrivet äventyr med Uppsalas favoritkatt Pelle Svanslös!
 

Porträtt av en kvinna i brand - 2019 års bästa film enligt oss! Mästerregissören Céline Sciamma återförenas med den prisbelönta skådespelerskan Adèle Haenel i ett intimt och djuplodande kostymdrama som tävlade om Guldpalmen i Cannes 2019.
 

Samsam - Samsam är en orädd superhjältekille som har nästan allt en hjälte drömmer om. Kärleksfulla superhjälte-föräldrar, många superkompisar och sitt eget flygande tefat för att utforska rymden… Det är bara det att hans första superkraft inte har kickat in ännu! Som tur är flyttar den coola superhjältetjejen Mega till stan!
 

Suspiria - Dario Argentos suggestiva häxklassiker om den duktiga flickan Suzy Banyon som leker amatördetektiv efter att elever på hennes dansskola börjar försvinna under mystiska omständigheter.
 

Queen & Slim - En incident under ett pars första dejt fångas på video och blir viral, och paret blir omedvetet en symbol för trauma, skräck, sorg och smärta för människor över hela USA.
 

Till min dotterOscarsnominerad för Bästa dokumentär! Enligt The Times är Till min dotter "En av de viktigaste filmer du någonsin kommer se i hela ditt liv!". En unik dokumentärfilm olik alla andra gjord av en kvinna, själv boende mitt i krigshärden i Aleppo.
 

Unga kvinnor - En nyversion av Unga kvinnor regisserad av Greta Gerwig (Lady Bird). En både tidlös och modern berättelse om systrarna March – fyra unga kvinnor fast beslutna att leva sina liv på sina egna villkor.
 

Weathering with YouFrån regissören till den hyllade världssuccén Your Name kommer nu ännu ett stormande magiskt anime-äventyr!
 

Woman - Ett  världsomfattande projekt som låter över 2000 kvinnor från 50 olika länder göra sina röster hörda och som porträtterar de personer som står för hälften av jordens befolkning.

Fler titlar tillkommer efterhand. 

 

Mellan varje visning kommer biografen att tömmas, vädras och städas. Alla ytor såsom handtag och toalett kommer att desinficeras, allt enligt folkhälsomyndigheternas rekommendationer. Vi hanterar endast kort. 

Ta hand om er och varandra. Vi ses på Fyrisbiografen! Biografen som älskar film, precis som ni. 


Publicerad 1/4 2020 kl 09:48. Senast uppdaterad 8/6 2020 kl 08:51.
Fyrisbiografen  |  S:t Olofsgatan 10  |  018 - 10 00 37

Fyrisbiografen stöds av
⬆︎