Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Veckans program
Kommande
Dokumåndag
Podd
Ny finsk film
kulturkompis
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka/köpa biljetter
Inga föreställningar idag eller imorgon.
Fler dagar...
Prenumerera på Fyrisbiografens nyhetsbrev

Vi på Fyrisbiografen summerar filmåret 2018 med en 10-topp lista över årets absolut bästa filmer! Vi ger er dessutom en chans till att se dessa formidabla, hisnande och storartade mästerverk hos oss. Kanske missade du någon (vi vet att det är svårt att pricka rätt och hinna med ibland) eller så vill du se filmen igen! Ta med någon, eller kom själv.

❤️

28/12 LADY BIRD 
Jag älskar filmen för hur jag rycks med i de rappa dialogerna medan Lady Bird försöker hitta sig själv och vem hon är.
- Philippa Björk, biljettvolontär

29/12 ROMA 
Alfonso Cuaróns kärleksfulla minnen från uppväxten i Mexico City blir en underbar filmisk saga i den Guldlejonbelönade filmen Roma – ett visuellt mästerverk laddat av politisk sprängkraft som måste ses på stor duk!
- Ida Thorén, biografföreståndare

30/12 GRÄNS
Tycker det är otroligt hur en kärlekshistoria mellan två aparta varelser kan få en att känna så mycket om klass, könsmaktsordning, integration och identitetssökande utan att upplevas som spretig och konstlad. Dessutom ett fantastisk soundtrack som nästan klår Oneohtrix Point Never musik till bröderna Safdies New York-thriller Good Time.
- Adam Lövin, tekniker

1/1 FACES, PLACES 
Agnès Vardas särpräglade och lekfulla dokumentärstil kommer helt till sin rätt i denna oemotståndliga och hjärtevärmande hyllning till konsten. 
- Sonya Helgesson, biljettvolontär

2/1 VAD SKA FOLK SÄGA
Jag tycker att det är en mycket stark och viktig film om hedersförtryck som ger oss en påminnelse om hur viktig kampen för jämställdhet och kvinnors rättigheter är, både hemma som på bortaplan. En av de starkare filmer jag sett.
- Oliva Karlsson, volontär

3/1 ISLE OF DOGS​​​​​​
Isle of Dogs är Wes Andersons hittills snyggaste film, och för en hundmänniska passar det perfekt att hjältarna som revolterar mot diktatorn är hundar. Diktatorn äger förstås en katt!
- Unni Wrede, volontär

4/1 SAKNADEN
Andrej Zvjagintsev har en unik förmåga att hitta de allra största berättelserna hos de allra minsta människorna, Saknaden är på ytan en film om en skilsmässa och ett försvunnet barn men under varje bildruta brinner ett starkt hat och en fängslande motståndskraft mot auktoriteter och förtryck. En av årets viktigaste filmer.
- Olle Agebro, styrelseordförande

5/1 LEAVE NO TRACE
Leave no Trace knockade mig! Det är en så vacker film, en tankeställare och påminnelse om livet och vad det också kan vara.
- Sofia Lindroth, biografföreståndare

5/1 SMÄRTAN 
Smärtan är en fascinerande skildring av kärlek och väntan. Filmen är tankeväckande eftersom den får en att reflektera över mellanmänskliga aspekter av krig och konflikter som sällan belyses. Oerhört välgjord med rollprestationer som imponerar! Se den!
- Staffan Jagerfelt, volontäransvarig

6/1 LYCKLIG SOM LAZZARO 
Lycklig som Lazzaro är en magisk film om utanförskap och maktmissbruk men också om godhet. Filmen svävar mellan saga och verklighet och har emellanåt inslag av dråplig humor. En vacker, sorglig men helt fantastisk film.
- Eva Regnér, styrelseledamot
 

 


Publicerad 18/12 2018 kl 13:11. Senast uppdaterad 20/12 2018 kl 14:19.
Fyrisbiografen  |  S:t Olofsgatan 10  |  018 - 10 00 37

Fyrisbiografen stöds av
⬆︎